Kommee Kurki on vastuullinen toimija

Kommeen Kurjen arvomaailma perustuu monialaiseen vastuullisuuteen. Majoitustoiminta on aloitettu vuonna 2016, kun tilan 1940-luvulla rakennettu ja 2006 täysin remontoitu, 2013 tyhjilleen jäänyt vanha päärakennus muokattiin majoituskäyttöön. Näin yksi suomalaisen maaseudun tyhjilleen jääneistä rakennuksista pelastettiin uusiokäyttöön, ja samalla saamme kunnioittaa tilan vanhan isännän valtavaa remontointiurakkaa. Kesän mittaan varattavissa oleva saunakärrymme puolestaan on rakennettu vanhan (vm 1960) Bedford-kuormurin rungon päälle uusiokäytön henkeen. Majoituspalveluja on kehitetty luonnon ja lähiseudun resurssit huomioiden ja niin, että upea luonto ja sen äänimaisema saadaan lempeästi matkailijoiden rentouttavaksi miljööksi.

Kommee Kurki on tehnyt alusta asti mahdollisimman vastuullisia valintoja, ja olemme mukana Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin -ohjelmassa. Olemme läpäisseet ohjelmassa asetetut majoitustoiminnan vastuullisuuskriteerit, ja haluamme aktiivisesti kannustaa matkailijoita valitsemaan kestävän kehityksen ja sosiaalisen yhdenvertaisuuden periaatteiden mukaan toimivia palveluita ja tuotteita. Kaikki Visit Tampereen alueella toimivat Valitse vastuullisemmin -yritykset ja kohteet löydät täältä. Tunnistat ne oheisesta sydämellisestä merkistä.

Olemme mukana myös Pirkanmaan ilmastoverkostossa, jonka ideana on koota yhteen erikokoisia yrityksiä tekemään aitoja, pieniä tai suurempia ilmastotekoja. Tutustu ilmastoverkoston yrityksiin tästä. Verkostoon liittyessämme päätimme ottaa omaksi ilmastoteoksemme eri majoitusmuotojen hiilijalanjäljen laskemisen. Toimenpiteellä haluamme lisätä tietoisuutta majoittumistapojen ilmastovaikutuksista ja samalla mietimme itse, voidaanko vielä parantaa jossain.

Kestävät valintamme Kommeessa Kurjessa

 • Käytämme 100 % uusiutuvaa sähköä. Toistaiseksi käytössä on tuulisähkö.
 • Vieraat voivat kompensoida reissunsa hiilijalanjälkeä Kommeen Kurjen verkkokaupassa ostamalla haluamansa kpl-määrän tuotetta ”Kompensoi hiilijalanjälkeä”. Yksi kpl vastaa yhtä turvemaalle istutettavaa puuta, joka sitoo elinkaarensa aikana keskimäärin 600 kg hiilidioksidia. Sitoudumme ostamaan vastaavan kertyneen kpl-määrän Kotimaan hiilinielu -tuotetta ilmastoapu.fi-verkkokaupassa kahdesti vuodessa.
 • Aamiaiselle on saatavilla täysipainoiset vegaaniset vaihtoehdot, kun ne tilataan etukäteen.
 • Kaikki tarjolla olevat kala- ja äyriäislajit ovat WWF:n kalaoppaan Suosi-kategorian mukaisia.
 • Tarjoamme lähellä tuotettuja tuotteita kuten hunajaa ja leipää sekä myymme lähituotteita.
 • Toiminnasta ei synny raaka-aine- tai ruokahävikkiä. Jos hävikkiä syntyy, se lahjoitetaan.
 • Asiakkaalle tarjolla oleva vesi on ensisijaisesti ilmaista hanavettä.
 • Tarjoilussa ei käytetä kertakäyttöastioita tai -pakkauksia.
 • Edistämme aktiivisesti ja näkyvästi tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta olemalla osa sateenkaariystävällistä We speak gay -yhteisöä sekä kehittämällä Tentsile-elämyksestä myös liikuntarajoitteisille retkeilijöille tietyin sovelletuin muutoksin sopivaa yhteistyössä Matrocks Oy:n Mainio asenne -palvelun kanssa. Kommeen Kurjen alueella ei sallita yhdenvertaisuutta loukkaavaa käytöstä.
 • Voimme tehdä vapaaehtoistyötä työajalla, ja lahjoitamme varoja hyväntekeväisyyteen.
 • Kannustamme jätteiden lajitteluun: biojäte, lasi, metalli ja kartonki.
 • Käytämme ympäristömerkittyjä pesuaineita ja tuotteita aina kun se on mahdollista.
 • Tuemme pölyttäjien tarhaustoimintaa alueella mm. tarjoamalla ja myymällä paikallista Linnainmaan hunajaa.
 • Seuraamme ja noudatamme terveysviranomaisten antamia voimassa olevia suosituksia, jotta varmistamme terveysturvallisen käyntikokemuksen.
Kommeen Kurjen Tentsile-leiri on sovelletusti esteetön.
Kommeen Kurjen Tentsile-leiri on sovelletusti esteetön. Kuvassa Matrocks Oy:n Mainio asenne -palvelun kouluttaja Emilia Mäkiranta tulossa majoittumaan puutelttaan.
Kommee Kurki toimii vastuullisesti, ja olemme myös We speak gay -yhteisön jäsen. Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere
Kommee Kurki on sateenkaariystävällinen toimija, ja olemme We speak gay -yhteisön jäsen.
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Call Now Button